Arrow
Arrow
Slider

SZKOŁA BRANŻOWA I STOPNIA Cukiernik

SZKOŁA BRANŻOWA I STOPNIA

 

CUKIERNIK

751201

KWALIFIKACJA WYODRĘBNIONA W ZAWODZIE

SPC.01. Produkcja wyrobów cukierniczych

Podbudowę programową szkoły branżowej I stopnia stanowi szkoła podstawowa. Nauka w trwa 3 lata. Na zajęciach w szkole uczniowie zdobywają wiedzę z przedmiotów ogólnokształcących, jak też są kształceni w zakresie teoretycznym z przedmiotów zawodowych w trzech blokach tematycznych: technicznym, ekonomicznym i produkcji cukierniczej. Przez cały okres nauki zdobywają doświadczenie na zajęciach praktycznych w wybranych ciastkarniach, cukierniach rzemieślniczych (na podstawie umowy o pracę). Uczeń zdobywa i kształci umiejętności związane z produkcją wyrobów cukierniczych. Po zakończeniu nauki w szkole i na praktyce uczeń będzie umiał: prawidłowo przygotować surowce, maszyny i urządzenia do procesu produkcji,  obsłużyć każde stanowisko w cukierni i ciastkarni, posługiwać się schematami technologicznymi i recepturami wyrobów cukierniczych i ciastkarskich, odpowiednio przygotować wyroby do sprzedaży. Posiadając takie umiejętności uczniowie mogą podjąć pracę we wszystkich cukierniach, ciastkarniach lub piekarniach. Mogą również próbować uruchomić własną działalność produkcyjną.


Perspektywy

Slider

Partnerzy strategiczni

Slider

Polacy na Ukrainie

Slider

Licznik odwiedzin

Dzisiaj 493

Wczoraj 896

Tygodniowo 3066

Miesięcznie 13793

Ogólnie 993322

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Facebook

Translator