Uczestnicy Projektu 2022 -2023 Kształcenie i szkolenia zawodowe, którzy niedawnio wrócili z 2 tygodniowych praktyk odbytych w Palermo dzielili się nowo zdobytym doświadczeniem zawodowym ze swoimi koleżankami i kolegami podczas zoorganizowanych lekcji pokazowych. Młodzież z klas gastronomicznych przygotowała potrawy, można było posmakować pysznej pizzy, lasagne, spaghetti carbonara, foccazi, bruschetty i tiramisu. Przyszli fryzjerzy prezentowali poznane techniki strzyżenia i modelowania włosów z wykorzystaniem nabytych umiejętności i omawiali sposóby wykonania najmodniejszych fryzur: gładkich, prostych, modnego boba oraz cięcie typu "clavi cut". Lekcje stanowiły podsumowanie zrealizowanych zagranicznych praktyk, miały na celu zaprezentowanie nabytych umiejętności we włoskich zakładach gastronomicznych i fryzjerskich oraz zachęcenie naszych uczniów do uczestnictwa w kolejnych projektach Programu Erasmus+.