17 listopada 2017 roku 48 uczniów z klas I TG, II TG oraz 2 k z opiekunami Panią Agnieszką Domagałą, Marzeną Woźniak-Paul i Edytą Siudak uczestniczyło w kolejnej edycji Targów HoReCa Gastrofood, które odbyły się w Krakowie.
Co roku ponad 300 wystawców z kraju i zagranicy prezentuje podczas targów swoją ofertę. Przedstawia aktualne trendy występujące w sektorze HoReCa, a także inspiruje hotelarzy, restauratorów i szeroką rzeszę gastronomów do wykorzystywania niebanalnych pomysłów i produktów (np. czarny czosnek czy lody borowikowe). Kompleks Targów HoReCa to także prezentacja nowości branżowych, innowacyjnych rozwiązań i zaawansowanych technologii.
Uczniowie mieli możliwość w jednym czasie i miejscu zapoznać się z kompleksową ofertą wyposażenia wnętrz hotelowych, recepcji, sal restauracyjnych i zaplecza kuchennego. Mieli także okazję spróbować przygotowanych najnowszymi technikami potraw i napojów.
Niezwykłą atrakcją targów HoReCa była nowa odsłona programu Kuchni Mistrzów „Wirtuozi Kuchni”. Młodzież z zaciekawieniem obserwowała Wojtka Harapkiewicza ( szef kuchni restauracji Babinicz mieszczącej się w kompleksie Dworzysko w Szczawnie Zdroju) i Waldemara Hołówkę ( ekspert FHU HOLSON GROUP) oraz Krzysztofa Gawlika( ekspert kulinarny RM Gastro) , którzy zaprezentowali swój kunszt podczas sporządzania potraw z dziczyzny.
Dzięki aktywnemu udziałowi w tego typu wyjazdach młodzież śledzi trendy i zmiany na rynku gastronomicznym, poznaje nowatorskie rozwiązania zapewniające obsługę klienta na najwyższym poziomie.