Arrow
Arrow
Slider

Targi HoReCa Gastrofood

17 listopada 2017 roku 48 uczniów z klas I TG, II TG oraz 2 k z opiekunami Panią Agnieszką Domagałą, Marzeną Woźniak-Paul i Edytą Siudak uczestniczyło w kolejnej edycji Targów HoReCa Gastrofood, które odbyły się w Krakowie.

Zobacz galerię zdjęć

Co roku ponad 300 wystawców z kraju i zagranicy prezentuje podczas targów swoją ofertę. Przedstawia aktualne trendy występujące w sektorze HoReCa, a także inspiruje hotelarzy, restauratorów i szeroką rzeszę gastronomów do wykorzystywania niebanalnych pomysłów i produktów (np. czarny czosnek czy lody borowikowe). Kompleks Targów HoReCa to także prezentacja nowości branżowych, innowacyjnych rozwiązań i zaawansowanych technologii.
Uczniowie mieli możliwość w jednym czasie i miejscu zapoznać się z kompleksową ofertą wyposażenia wnętrz hotelowych, recepcji, sal restauracyjnych i zaplecza kuchennego. Mieli także okazję spróbować przygotowanych najnowszymi technikami potraw i napojów.
Niezwykłą atrakcją targów HoReCa była nowa odsłona programu Kuchni Mistrzów „Wirtuozi Kuchni”. Młodzież z zaciekawieniem obserwowała Wojtka Harapkiewicza ( szef kuchni restauracji Babinicz mieszczącej się w kompleksie Dworzysko w Szczawnie Zdroju) i Waldemara Hołówkę ( ekspert FHU HOLSON GROUP) oraz Krzysztofa Gawlika( ekspert kulinarny RM Gastro) , którzy zaprezentowali swój kunszt podczas sporządzania potraw z dziczyzny.
Dzięki aktywnemu udziałowi w tego typu wyjazdach młodzież śledzi trendy i zmiany na rynku gastronomicznym, poznaje nowatorskie rozwiązania zapewniające obsługę klienta na najwyższym poziomie.


Perspektywy

Slider

Partnerzy strategiczni

Slider

Polacy na Ukrainie

Slider

Licznik odwiedzin

Dzisiaj 548

Wczoraj 1353

Tygodniowo 5350

Miesięcznie 37566

Ogólnie 1074574

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Facebook

Translator