Dnia 10 października 2019 roku uczniowie klas gastronomicznych brali udział w wycieczce zawodowej do zakładów mięsnych „MATTHIAS” w Modliborzycach.
Zwiedzali hale produkcyjne, zapoznali się z procesem uboju trzody chlewnej, rozbiórką, procesem produkcji wyrobów wędliniarskich i wyrobów podrobowych oraz z procesem magazynowania i ekspedycji produktów. Uczniowie mieli również okazję zapoznać się z zasadami systemu jakości HACCP, będącego podstawą produkcji bezpiecznej żywności.
Pracownicy zakładów mięsnych zapoznali młodzież z historią i obecną strategią rozwoju firmy. Uczniowie zwrócili uwagę na nowoczesny proces produkcji, jak również na bardzo wysoki poziom higieny podczas produkcji wyrobów mięsnych.
Serdecznie dziękujemy za możliwość zwiedzania jednego z najnowocześniejszych zakładów mięsnych na terenie województwa lubelskiego jak również za życzliwość, profesjonalizm i poczęstunek.