W dniu 06.10.2020r. odbyły się warsztaty cukiernicze prowadzone przez absolwenta naszej szkoły Piotra Łępa, szefa kuchni i Mariusza Zycha doradcę technologicznego firmy Vortumnus. W warsztatach wzięły udział klasa IITG, Ibw i IVTG. Młodzież z dużym zainteresowaniem i pod czujną opieką mistrzów wykonała: desery zestalane na zimno, bezy z kremem cytrynowym, galaretki owocowe, monoporcje, fingery desery oraz ruszonki na bazie ciast, ciasteczek i cukierków zoozole. Uczniowie mieli możliwość zastosować w produkcji różne półprodukty: maliny liofilizowane, zamsz dekoracyjny, owoce kandyzowane, owoce deserowe, pasty do lodów, galaretki na kostkę w cukrze. Elementy dekoracyjne uczniowie wykonywali z dużym zaangażowaniem i precyzją, według swoich upodobań artystycznych. Ze spotkania wynieśli przydatną wiedzę i praktyczne umiejętności cukiernicze.