Arrow
Arrow
Slider

Zawieszenie zajęć stacjonarnych

Prymasówka Pamięta

Jak co roku przedstawiciele naszej szkoły odwiedzili groby zmarłych fundatorów szkoły Państwa Mortków, a także Dyrektorów, Nauczycieli, Pracowników i Uczniów. W dowód pamięci złożono kwiaty i zostały zapalone znicze.

Zobacz galerię zdjęć

Zawieszenie zajęć stacjonarnych

Uwaga

Zajęcia Liceum Ogólnokształcącego dla Dorosłych w dniach 24 - 25 października zostają odwołane.

Ogłoszenie

Od 20.10.2020r. rozpoczynamy nauczanie hybrydowe według harmonogramu dostępnego w e-dzienniku.

Spotkanie z podróżnikiem -rozbudzanie ciekawości świata

W naszej szkole odbyło się pierwsze z zaplanowanego w tym roku cyklu spotkań z podróżnikiem Hubertem Budkowskim. W spotkaniu uczestniczyli uczniowie klas technikum obsługi turystycznej i technikum obsługi pasażerów w ruchu lotniczym, morskim i lądowym. Podczas pierwszej wizyty Pan Hubert wygłosił ogólną prelekcję, zademonstrował slajdy i różnorodne rekwizyty, nakreślił tematykę zaplanowaną na kolejne spotkania. Następne spotkania będą dotyczyły kultury, religii i atrakcji turystycznych konkretnych państw: Włochy i Watykan, Grecja i Turcja, Hiszpania, Ukraina, Gruzja i państw na Półwyspie Bałkańskim. Młodzież uczestniczyła w spotkaniu z wielkim zaangażowaniem, a cel jakim było rozbudzenie wśród uczniów ciekawości świata został zrealizowany. Uczniowie oczekują z niecierpliwością na następne spotkanie.

Dzień Komisji Edukacji Narodowej

Uwaga

Od dnia 12.10.2020r. niewielkie zmiany w planie lekcji.

OGŁOSZENIE

SPOTKANIE INFORMACYJNE DLA UCZESTNIKÓW PROJEKTU MIĘDZYNARODOWE DOŚWIADCZENIA INSPIRACJĄ DO ROZWOJU GRUPA 1 i GRUPA 2 UCZNIOWIE KLAS: 3 TI, 3 TT, 3 TFG, 3 TRS którzy wyjeżdżają na praktyki do Hiszpanii w terminie maj/czerwiec 2021 09.10.2020 (piątek) AULA / długa przerwa/ (godz. 11:20) OBECNOŚĆ OBOWIĄZKOWA!
Małgorzata Tomczyk
Koordynator projektu

Warsztaty cukiernicze

W dniu 06.10.2020r. odbyły się warsztaty cukiernicze prowadzone przez absolwenta naszej szkoły Piotra Łępa, szefa kuchni i Mariusza Zycha doradcę technologicznego firmy Vortumnus. W warsztatach wzięły udział klasa IITG, Ibw i IVTG. Młodzież z dużym zainteresowaniem i pod czujną opieką mistrzów wykonała: desery zestalane na zimno, bezy z kremem cytrynowym, galaretki owocowe, monoporcje, fingery desery oraz ruszonki na bazie ciast, ciasteczek i cukierków zoozole. Uczniowie mieli możliwość zastosować w produkcji różne półprodukty: maliny liofilizowane, zamsz dekoracyjny, owoce kandyzowane, owoce deserowe, pasty do lodów, galaretki na kostkę w cukrze. Elementy dekoracyjne uczniowie wykonywali z dużym zaangażowaniem i precyzją, według swoich upodobań artystycznych. Ze spotkania wynieśli przydatną wiedzę i praktyczne umiejętności cukiernicze.

Zobacz galerię zdjęć

Perspektywy

Slider

Partnerzy strategiczni

Slider

Polacy na Ukrainie

Slider

Licznik odwiedzin

Dzisiaj 253

Wczoraj 1562

Tygodniowo 7178

Miesięcznie 11510

Ogólnie 1087841

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Facebook

Translator

LICEUM DYPLOMACJI

Slider

Stewardessy

Slider

Zagraniczne praktyki

Slider

Wspierają nas

Slider

Współpracują z nami

Slider

Realizowane projekty UE

Slider